Около 80 мъже, включително местен съветник и двама учители, бяха задържани

...
Около 80 мъже, включително местен съветник и двама учители, бяха задържани
Коментари Харесай

Франция задържа 80 души в най-голямата операция срещу педофилията

Около 80 мъже, в това число локален консултант и двама учители, бяха арестувани тази седмица в най-мащабната акция на Франция срещу обвинени причинители на полово принуждение над деца, споделиха полицейски източници. Полицията извърши арести в 53 от 101 департамента на Франция, сподели комисар Куентин Беван пред Агенция Франс Прес в събота.

Арестуваните мъже, чиято възраст варира от около 30 до над 60 години, идват от необятен публичен спектър - от определен чиновник до човек, получаващ помощи, предава БГНЕС.

„ Няма характерен профил при половите закононарушения против деца. Среща се във всички сфери на живота “, сподели Беван.

Той управлява оперативната част на Службата за малолетни и малолетни към Съдебна полиция, която координира интервенцията. „ Безпрецедентният “ удар се концентрира върху специалности, при които възрастните са в постоянен контакт с деца, обясни комисарят. Това им разреши да задържат, наред с други, двама учители, няколко спортни треньори и наблюдаващ чиновник в център за деца с увреждания.

Един от учителите е притежавал „ фотоси и видеозаписи, откраднати от неговите възпитаници “ и е обвинен в педофилия над най-малко един от тях, сподели Беван. Около дузина други са обвинени в изнасилване или полово принуждение над малолетни. Наблюдателят в центъра за хора с увреждания е бил наказан за обезчестяване „ преди няколко десетилетия “, само че му е било позволено да промени самоличността си, което му е разрешило още веднъж да има контакт с деца, сподели Беван.

„ Онлайн сексуалното малтретиране на деца не е обвързвано единствено със самотни хора, които ровят в интернет... (Някои) са направили закононарушения в действителния живот или са на ръба да го създадат “, добави той. „ Ние не приказваме единствено за виртуални изображения “, сподели Мартин Брус, началник на организацията „ Гласът на детето “, пред телевизия BFM. „ Уязвимите деца са били изнасилвани и доста са претърпели актове на изтезания и безчовечие. “

Полицията претърсва " повече от 100 000 " видеоклипа и фотоси на компютри или твърди дискове. Някои бяха „ извънредно насилствени “ и включваха „ полови дейности върху бебета или деца, измъчвани полово от животни “, сподели Беван. „ Това е най-лошият тип низост “, сподели той.

Всички обвинени признаха изнесените им обстоятелства, докато бяха в полицейския арест, макар че някои се пробваха да ги омаловажат или да отрекат отговорност. Някои бяха в развой на заличаване на компютрите си с чукове, когато полицията дойде, сподели Беван.

От тях пред съда са се изправили 51 мъже, от които 13 са в пандиза. Други 38 са под правосъден контрол. Останалите са освободени в очакване на спомагателна инспекция на доказателствата. От вътрешното министерство оповестиха, че следствието продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР